ArvostelutHonorYleinen

Testissä Honor Band 6 – edullisella hinnalla erinomainen aktiivisuusranneke

Honor Band 6

Honor on tuonut Suomessa saataville uuden Honor Band 6 -aktiivisuusrannekkeen, joka tarjoaa edulliseen hintaan kattavia ominaisuuksia. Laitteen tavoitteena on yhdistää perinteinen aktiivisuusranneke sekä monipuolisen älykellon ominaisuudet yhteen pakettiin, joka näkyy hieman normaalia suurempana kokona.

Suomessa Honor Band 6 on tuotu myyntiin 6. toukokuuta alkaen ja hintaa sillä on 59,90 euroa. Edullisella hinnallaan laite tarjoaa muun muassa suuren 1,47 tuuman AMOLED-näyttöpaneelin, kahden viikon akunkeston, jatkuvan sykkeen mittauksen sekä veren happipitoisuuden mittaamisen (SpO2). Honor Band 6 osaa myös mitata unenlaatua sekä stressiä kattavasti.

Honor luonnehtii uutuusranneketta ”arjen suureksi apuriksi”, joka pitää myös varsin hyvin paikkansa. Honor Band 6 tarjoaa kompaktissa paketissa kattavat ominaisuudet, jotka helpottavan oman terveyden ja aktiivisuuden seurantaa. Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan Honor Band 6 -aktiivisuusrannekkeeseen noin viikon mittaisen aktiivisen testijakson perusteella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor Band 6 tiedot:

  • Näyttö: 1,47 tuumaa, AMOLED (368 x 194), tukee kosketusta
  • Yhteydet: Bluetooth 5.0, BLE,
  • Akku: 180 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: Magneettinen laturi (toimitetaan mukana)
  • Käyttöjärjestelmä: Lite OS
  • Sensorit: kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, sykeanturi, SpO2
  • Mitat: 43 x 25,4 x 11,45 millimetriä
  • Paino: 18 grammaa (ilman ranneketta)
  • Valmistusmateriaalit: Muovirunko ja silikoniranneke
  • Vedenkestävyys: 5 ATM -luokitus
  • Värit: Meteorite Black, Sandstone Grey ja Coral Pink
  • Hinta: 59,90 euroa

Myyntipakkaus

Honor Band 6:n myyntipakkaus ja sisältö.

Honor toimittaa Band 6 -laitteen varsin pelkistetyssä pahvisessa myyntipakkauksessa. Pakkausta on koristamassa kuva itse laitteesta sekä useaan kertaan on esillä Honor-logo sekä Honor Band 6 -mallinimi. Myyntipakkauksen takaosaan Honor on listannut laitteen tärkeimmät tiedot kattavasti sekä pakkauksen yhdellä sivulla on tarra, jossa on mainittuna laitteen mallikoodi sekä väriversio.

Pakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee uusi pahvilaatikko, johon on laitettuna Honor Band 6 -aktiivisuusranneke. Laatikon sisältä löytyy lisäksi laitteelle kustomoitu magneettinen laturi, pikakäyttöopas sekä takuukortti. Kokonaisuudessaan Honor Band 6:n myyntipakkaus on juuri sellainen, mitä voi olettaa. Mukana ei toimiteta mitään ylimääräistä, vaan kaikki mitä normaalistikin aktiivisuusrannekkeen mukana tulee.

Ulkoinen laatuvaikutelma on hyvä

Ulkoisesti Honor Band 6 on hieman kookkaampi kuin aktiivisuusrannekkeet yleisesti, joka johtuu suuremmasta näytöstä. Honor Band 6 on kuitenkin edelleen sen kokoinen, ettei se häiritse ranteessa pidettäessä. Rakenteeltaan laite on muovia ja ranneke on valmistettu pehmeästä silikonista. Lasia löytyy laitteen etuosasta, sillä lasi on suojaamassa näyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muotoilultaan Honor Band 6 on tyylikäs, mutta kulmikas toteutus jakaa varmasti mielipiteitä. Henkilökohtaisesti ainakin tykkään kellon muotoilusta, sillä se on enemmän urheiluhenkinen kuin klassinen, mutta toki se ei sovi käytettäväksi aivan joka tilanteessa. Muotoilu on käytännöllinen ja se sopii hyvin arkikäyttöön, mutta kovinkaan juhlallinen laite ei ole. Muotoilussa on myös muutama mielenkiintoinen yksityiskohta, joista huomattavin on varmasti vasemmassa kyljessä oleva kookas Honor-logo, joka tekee hyvin selväksi kyseessä olevan Honorin laite. Honor Band 6:n oikeaan kylkeen on asetettuna yksi monitoimipainike, joka on viimeistelty tyylikkäästi punaisella yksityiskohdalla.

Honor Band 6:n etuosassa on kookas näyttöpaneeli, jota kiertää varsin kapeat kehykset. Aktiivisuusrannekkeen alapuolelle Honor on asettanut latauspinnit sekä sykeanturin. Silikoniranneke on täynnä reikiä, joten laitteen saa mahtumaan hieman pienempään ja myös suurempaan ranteeseen ongelmitta. Rannekkeessa on varsin perinteikäs lukitusmekanismi, jonka avulla se pysyy hyvin kiinni ja oikeassa koossaan. Rannekkeeseen on laitettu myös Honor-logo, joka on tyylikäs yksityiskohta.

Laitteen mitat ovat 43 x 25,4 x 11,45 millimetriä ja painoksi Honor on ilmoittanut 18 grammaa ilman ranneketta. Honor Band 6 ei ole kompaktein aktiivisuusranneke, mutta se on silti sen verran pieni, ettei se haittaa tai ole kovin huomattava ranteessa. Testijakson aikana itse jopa hieman yllätyin laitteen keveydestä, sillä 18 gramman paino on todella vähän. Toisinaan jopa unohdin laitteen olevan kädessä. Honor Band 6:sta on myös mukava pitää kädessä, sillä se ei hierrä tai muutenkaan tunnu huonolta. Silikoniranneke on mukavan pehmeä, jonka takia laite tuntuu ranteessa myös pehmeältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor on viimeistellyt Band 6 -laitteen 5ATM-vedenkestävyydellä, joten laite kestää vettä aina 50 metriin asti. Honor Band 6:n ollessa kädessä voidaan lähteä vaikka uimaan eikä se ota itseensä vedestä. Vedenkestävyys on vaadittu ominaisuus lähes kaikilta kelloilta ja rannekkeilta, joten on hienoa nähdä 5ATM-sertifikkaati myös alle 60 euron aktiivisuusrannekkeessa.

Aktiivisuusrannekkeesta saatiin testiin musta Meteorite Black -väriversio, mutta Honor Band 6 on saatavilla myös vaaleanpunaisessa Coral Pink -värissä ja harmaassa Sandstone Grey -värissä. Värejä on kolme, joten todennäköisesti kaikille löytyy omaan mieleen parhaiten sopiva väriversio.

Näyttö ja tekniikka

Teknisesti yksi Honor Band 6:n avainominaisuuksista on 1,47 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, joka tekee laitteesta selvästi enemmän älykellon tapaisen. Näyttö on suuri, sillä sen on kerrottu olevan jopa 148 prosenttia suurempi kuin aikaisemman sukupolven rannekkeen näytön. Näyttö on tarkkuudeltaan 368 x 194 pikseliä, joka takaa 282 pikseliä tuumaa kohden. Näytön tarkkuus on hyvällä tasolla aktiivisuusrannekkeelle. Näyttö on lisäksi värillinen ja tukee kosketusta.

Honor Band 6:n ohjaus tapahtuu pääasiassa kosketuksella, mutta kyljessä olevalla painikkeella voidaan avata nopeasti ominaisuusvalikko tai palata alkunäyttöön. Honor Band 6:n näyttö todettiin testijakson aikana hyväksi, sillä se riittää monessa tilanteessa. Suurin haaste oli näytön kirkkaus, sillä suorassa auringonvalossa luettavuus oli heikko, mutta perusvalaistuksessa näytöstä sai hyvin selvää. Näytön kirkkautta voidaan säätää ainoastaan manuaalisesti viidestä oletustilasta. Itse tykästyin näytön suureen kokoon ja kapeisiin kehyksiin, jollaista ei ole aikaisemmin aktiivisuusrannekkeissa nähty. Suuremmalta näytöltä näkee kerralla enemmän ja samalla teksti ei ole liian pientä.

Koska kyseessä on monipuolinen aktiivisuusranneke, niin Honor Band 6 tukee myös useita erilaisia kellotauluja, joista käyttäjä voi valita mieleisensä. Laitteessa on esiasennettuna yhdeksän kellotaulua, joista osan näyttämää sisältöäkin voidaan säätää oman mielen mukaisesti. Lisäksi puhelimen kautta Honor Band 6:een voidaan asettaa myös kymmeniä muita kellotauluja. Honor Band 6 voidaan siis kustomoida helposti juuri omannäköiseksi kellotaulujen avulla. Pienenä puutteena voidaan pitää Always-on-display-toiminnon puuttumista, sillä nyt kellonaikaa ei saa näytölle näkyviin jatkuvasti.

Akunkesto on toinen Honor Band 6:n valttikortti, sillä Honor on luvannut laitteen tarjoavan kahden viikon akunkeston yhdellä latauksella. Akku on kooltaan 180 milliampeerituntia, joten Honor on saanut pakattua kompaktiin laitteeseen kookkaan akun. Koska laite oli aktiivisessa käytössä vain viikon verran, niin kovin hyvin akunkeston lupausta ei päästy todentamaan. Honor Band 6:ssa oli kuitenkin paketista otettaessa yli puolet akusta jäljellä ja viikon jälkeen akkua oli jäljellä vielä 20 prosenttia. En epäile yhtään, etteikö Honor Band 6:n akunkesto olisi parhaimmillaan noin kaksi viikkoa, mutta toki raskaammalla käytöllä akun saa varmasti myös nopeammin tyhjäksi.

Akkua ladataan mukana toimitettavalla magneettisella laturilla, joka on kustomoitu vain Honor Band 6:lle. Honor on kertonut laitteessa olevan tuki pikalataukselle ja myös testijakson aikana latauksen todettiin olevan varsin vakuuttava. Akku latautui hyvin nopealla aikataululla täyteen ja Honorin mukaan 10 minuutin latauksella saadaan akkua lisää keskimäärin 3 päivän ajaksi. Hyvä akunkesto yhdistettynä pikalataukseen on aina hyvä asia ja Honor Band 6 on sen takia todella vahvoilla. Aktiivisuusranneketta ei tarvitse olla jatkuvasti lataamassa ja tarvittaessa saadaan akkua nopeasti lisää.

Kovin tarkasti Honor ei ole uutuuslaitteen muita teknisiä tietoja kertonut. Laitteessa tiedetään kuitenkin olevan Bluetooth 5.0 Low Energy -tekniikka, gyroskooppi sekä kiihtyvyysanturi. Valitettavasti GPS-tukea ei laitteessa ole, jonka takia suorituksien seurantaa varten tarvitaan älypuhelinta. Honor ei ole ilmoittanut laitteen järjestelmäpiiriä tai muistien määrää, mutta nähtävästi laitteessa on aikaisemmista laitteista tuttu Kirin A1 -piiri. Käyttöjärjestelmänä toimii sama erittäin kevyeksi suunniteltu LiteOS, joka on nähty aikaisemmissakin Honorin älykelloissa.

Kattavat ominaisuudet aktiivisuuden ja harjoituksien seurantaan

Vaikka Honor Band 6 on erittäin kompakti sekä edullinen aktiivisuusranneke, niin Honor on saanut mahdutettua siihen todella kattavat ominaisuudet. Aktiivisuusrannekkeissa perusominaisuuksia ovat olleet jo pitkään askeleiden laskeminen, päivän aktiivisuuden laskeminen sekä sykkeen seuranta. Honor Band 6 pitää sisällään kaikki tutut ominaisuudet, mutta myös muutamia muita erittäin hyviä lisäominaisuuksia.

Honor Band 6 tukee jatkuvaa sykkeen seurantaa, eli laite mittaa jatkuvasti sykettä ja tallentaa ne miellyttäväksi graafiksi. Tämän ohella Honor Band 6 osaa myös antaa hälytyksen, jos sykealue muuttuu jopa liian alhaiseksi tai liian korkeaksi. Itse olen aina luottanut Honorin laitteiden sykkeen mittaukseen ja nyt myös Honor Band 6:n testijakson aikana se tuntui olevan varsin luotettava. Yksi kehittynyt ominaisuus kellossa on stressin mittaus, sillä Honor Band 6 mittaa stressiä neljällä tasolla, jotka ovat rento, normaali, keskitaso sekä korkea. Lisäksi aktiivisuusranneke osaa antaa neuvoja, kuinka stressiä voidaan vähentää esimerkiksi hengitysharjoituksen avulla.

Yksi tärkeä ominaisuus on myös uutena veren happipitoisuuden mittaus (SpO2), jota Honor Band 6:lla voidaan myös manuaalisesti seurata. Mittaus vie hieman aikaa ja sen aikana täytyy olla täysin paikallaan. Valitettavasti veren happipitoisuutta ei ole mahdollista seurata jatkuvasti, eli se täytyy aina manuaalisesti mitata, jos sen haluaa tarkistaa. Itselle kuitenkin kaikista tärkein ominaisuus on unen seuranta, jota Honor Band 6 pystyy seuramaan hyvinkin tarkasti. Testijakson aikana laite tunnisti varsin tarkasti nukahtamisajankohdan sekä heräämisen. Lisäksi Honor Band 6 huomasi heti, jos yöllä oli ollut hereillä. Unenlaadun mittauksen tarkkuudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta ainakin suuntaa antavaan seurantaan laite on riittävä.

Testijakson aikana Honor Band 6 tuntui laskevan myös askeleet varsin hyvin ja myös poltettujen kaloreiden määrä oli varsin hyvin suhteessa muihin vastaaviin älylaitteisiin. Yksi mielenkiintoinen mittari aktiivisuusrannekkeessa on aktiiviset tunnit. Honor Band 6 laskee tunteja, joilla käyttäjä on liikkunut. Kellon mukaan päivässä pitäisi 12 tunnin aikana liikkua aina vähän ja mielestäni kyseessä on hyvä mittari siihen, ettei ole jatkuvasti tietokoneen äärellä tekemässä töitä. Honor Band 6 patistaa myös aina liikkumaan, jos on ollut liian kauan paikallaan. Kyseinen ominaisuus on todella kätevä.

Aktiivisuuden seurannan ominaisuudet ovat kattavat jo automaattisestikin ja Honor Band 6 kerää todella kattavasti erilaisia tietoja päivän aikana. Honor Band 6 on mielestäni loistava apuväline myös patistamaan itseään liikkumaan, sillä siitä näkee yhdellä silmäyksellä päivän aikana otetut askeleet, ja jos ne ovat alhaiset työpäivän päätteeksi, niin lenkille lähtö ei ole koskaan huono idea, jotta palkit laitteesta tulevat täytettyä. Kattavien aktiivisuuden seurannan ominaisuuksien lisäksi Honor on varustellut laitteen urheilutiloilla sekä harjoituksien seurannalla. Naisille Honor Band 6 tarjoaa myöskin kuukautiskierron seurannan, jonka avulla voi nähdä arvioidun hedelmällisen ikkunan.

Harjoitustiloja löytyy kymmenen.

Honor Band 6 tarjoaa yhteensä kymmenen harjoitustilaa, jotka ovat ulkojuoksu, sisäjuoksu, ulkokävely, sisäkävely, ulkopyöräily, sisäpyöräily, sisäuinti, crosstrainer ja soutulaite. Lisäksi mukana on muut-tila, joka on suunnattu muita harjoituksia varten. Kymmenen harjoitustilaa on mielestäni hyvä määrä 60 euron laitteessa, mutta kilpailijoiden aktiivisuusrannekkeissa tiloja on myös enemmän. Peruskäyttäjälle Honor Band 6:n harjoitustilat varmasti riittävät, enkä ainakaan itse kaipaisi yhtään enempää tiloja. Harjoitustilat antavat hieman tarkempia tietoja harjoituksen jälkeen, mutta myös muissa urheiluharjoitteissa Honor Band 6 mittaa luonnollisestikin sykettä, askeleita ja kalorien määrää. Yleisesti harjoitustilat tuntuivat keräävän dataa hyvin, vaikka toki laitteen GSP:n puute hankaloittaa reitin seurantaa.

Laitteen yksi ominaisuuksista on myös automaattinen harjoituksen tunnistus, joka on kätevä ominaisuus, jos olet unohtanut laittaa harjoituksen käyntiin ennen lenkille lähtöä. Honor Band 6 havaitsee automaattisesti 6 harjoitusta, jotka ovat kävely (sisä ja ulko), juoksu (sisä ja ulko), suotulaite sekä crosstrainer. Aktiivisuusranneke havaitsee harjoituksen muutamassa minuutissa sekä ehdottaa sen jälkeen, että aloitetaanko ulkokävely tai juoksu. Honor Band 6:n kohdalla laite tunnisti muutaman kerran koiralenkillä kävelyn olevan käynnissä, joten ominaisuus tuntui testijakson aikana toimivan luvatusti.

Terveyden, aktiivisuuden sekä harjoituksien seurannan ohella Honor Band 6 tarjoaa myös muita varsin kattavia ominaisuuksia. Honor on laittanut rannekkeeseen muun muassa musiikkisoittimen, jonka avulla voidaan hallita yhdistetyn puhelimen musiikkia. Lisäksi laitteessa on kameran etälaukaisin sovellus, joten puhelimen kameralla voidaan ottaa kuvia painamalla laukaisinta Honor Band 6:n näytöltä. Aktiivisuusrannekkeen oletusominaisuuksia ovat myös ajastin, sekuntikello, herätyskello ja taskulamppu. Honor Band 6 tukee myös puhelimen ilmoituksien näyttämistä ranteessa. Kokonaisuudessaan Honor Band 6:n ominaisuudet ovat kattavat ja varmasti riittävät monipuoliseen seurantaan monille peruskäyttäjille.

Toimii Huawei Health -sovelluksen kanssa

Vaikka Honor on itsenäistänyt jo suurimmaksi osaksi Huaweista, niin silti Honor Band 6 toimii yhdessä Huawein ekosysteemien kanssa. Honor Band 6 -aktiivisuusranneke yhdistetään Huawei Health -sovelluksen kanssa, sillä Honor ei ole nähtävästi vielä itse ehtinyt omaa sovellusta kehittämään. Huawei on viime aikoina uudistanut sovellustaan aikaisempaa modernimpaan suuntaan ja se tarjoaa kattavat ominaisuudet.

Honor Band 6 on yhteensopiva lähes kaikkien laitteiden kanssa, sillä aktiivisuusranneke tukee laitteita Android 5.0 -versiosta ja iOS 9.0 -versiosta ylöspäin. Yhteensopivuus ei ole ongelma, mutta jotkin ominaisuudet toimivat ainoastaan Android-puhelimien kanssa. Esimerkiksi aikaisemmin mainittu verenhappipitoisuuden mittaus sekä naisten kuukautiskierron seuranta toimivat vain Android-laitteiden kanssa valituissa maissa. Muilta osin Android- ja iOS-laitteiden välillä ei pitäisi olla eroja, kunhan Honor Band 6 on liitetty Huawei Health -sovellukseen.

Huawei Health on sovellus, johon saadaan koottua yhteen paikkaan kaikki aktiivisuusrannekkeesta kerätyt tiedot, kuten syke, uni, harjoitushistoria, askeleet sekä kaikki muut tiedot, mitä laite ikinä kerääkään. Sovelluksen kautta voidaan hallita myös itse Honor Band 6 -laitetta, muun muassa ottamalla käyttöön tiettyjä seurantatiloja, vaihtamalla kellotaulua sekä muokkaamalla muutamia asetuksia. Sovelluksen kautta onnistuu lisäksi aktiivisuusrannekkeen päivittäminen, joka on tärkeä ominaisuus, jotta käyttöön saa heti tuoreimmat ominaisuudet.

Henkilökohtaisesti tykkään Huawei Health -sovelluksesta, sillä se on yksinkertainen sekä tarjoaa kaikki ainakin omaan käyttööni tarvittavat ominaisuudet. Lisäksi hiljattain uusittu käyttöliittymä on selkeä ja antaa kerralla kaikki tarvittavat informaatiot. Esimerkiksi urheilusuorituksista saadaan näkyviin tarkemmat yksityiskohdat, unenlaatua pystyy itse analysoimaan mielenkiintoisen grafiikan avulla ja samalla sykekäyrä tallentuu tarkasti.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee Honor Band 6 -aktiivisuusranneketta.

Kokonaisuutta tarkasteltaessa Honor Band 6 on erinomainen aktiivisuusranneke. Laite tarjoaa erittäin kattavat ominaisuudet omassa hintapisteessään ja samalla laite saadaan yhdistettyä edelleen Huawein kattavaan ekosysteemiin. Honor Band 6 -aktiivisuusranneketta on mielestäni helppo suositella, jos hakusessa on monipuolinen laite hyvin edullisella hinnalla.

Testijakson aikana tykästyin Honor Band 6 -aktiivisuusrannekkeessa kompaktiin kokoon suhteutettuna erinomaiseen 1,47 tuuman AMOLED-näyttöön. Suuri näyttö helpottaa laitteen käyttämistä ja ohjattavuus kosketusnäytöltä on hyvä. Honor Band 6:n vahvuus on mielestäni kevyt ohjelmisto, jossa on kuitenkin kattavat ominaisuudet aktiivisuuden ja urheilusuorituksien seurantaa varten. Itselleni varmasti tärkeimmät ominaisuudet olivat jatkuva sykkeenmittaus sekä unenseuranta, jotka tuntuivat olevan omaan käyttööni tarpeeksi tarkkoja. Honor on varustellut laitteen lisäksi kahden viikon akunkestolla, joten ranneketta ei tarvitse olla aina lataamassa.

Paljoa puutteita ei valitettavasti tässä hintapisteessä ole, mutta itse jäin kaipaamaan GPS-tukea, joka olisi mahdollistanut paremmat harjoituksien seurannat. Honor on myös erikoisesti rajoittanut muutamat ominaisuudet ainoastaan Android-puhelimilla käytettäväksi, joten iOS-käyttäjät eivät kaikista ominaisuuksista pääse nauttimaan. Pieni miinus joudutaan antamaan myös Honor Band 6:n varsin kapeasta kymmenen harjoitustilan tarjonnasta, sillä muutamat kilpailijat tarjoavat hieman enemmän.

Suomessa Honor Band 6 on myynnissä 6. toukokuuta lähtien ja hintaa sillä on vain 59,90 euroa. Honor tarjoaa aktiivisuusranneketta kolmessa väriversiossa, jotka ovat musta Meteorite Black, vaaleanpunainen Coral Pink ja harmaa Sandstone Grey. Honor Band 6 -laitetta tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Hyvää

  • Kompakti koko ja mukava ranteessa
  • Suuri AMOLED-näyttö
  • Yleisesti hyvin toimiva ohjelmisto
  • Kattavat ominaisuudet aktiivisuuden seurantaan
  • Jatkuva sykkeen mittaus ja tarkka unen seuranta
  • Loistava kahden viikon akunkesto ja pikalataus
  • Edullinen hinnoittelu

Huonoa

  • Ei GPS-tukea
  • Tietyt ominaisuudet toimivat vain Android-laitteissa
  • Vain kymmenen harjoitustilaa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut